Przepisy

Warstwowe smoothie kokosowe z borówkami

  • Przekąska
  • 1hr
  • x1 do 2

1

Połącz wszystkie składniki dolnej warstwy w blenderze.

2

Wlej do szklanki.

3

Umieść szklanki w zamrażarce na 20 minut.

4

Po schłodzeniu połącz wszystkie składniki drugiej warstwy w blenderze.

5

Wlej na górę używając lejka.

6

Umieść szklanki w zamrażarce na 15 minut.

7

Po schłodzeniu połącz wszystkie składniki górnej warstwy w blenderze.

8

Wlej na górę używając lejka; udekoruj koktajle świeżymi borówkami i płatkami kokosowymi.

Składniki

Dolna warstwa:
  • 150 g mrożonych borówek
  • 60 g naturalnego jogurtu Greckiego bez tłuszczu
  • 110 g mleka kokosowego
Środkowa warstwa:
  • 1 banan
  • 80 g mrożonych borówek
  • 250 g naturalnego jogurtu Greckiego bez tłuszczu
  • 150 g mleka kokosowego
  • 15 g niesłodzonych wiórków kokosowych
Górna warstwa:
  • 1 banan
  • 170 g śmietanki kokosowej
  • 15 g niesłodzonych wiórków kokosowych
  • 20 g syropu klonowego lub syropu z agawy
  • Garść świeżych jagód i płatków kokosowych do dekoracji

Korzyści

  • Celność
  • Siła
  • Szybkość
ZATWIERDZONE PRZEZ DIETETYKÓW FC BARCELONA ZATWIERDZONE PRZEZ DIETETYKÓW FC BARCELONA