Przepisy

Tarta ze spodem z batatów

  • Lunch
  • 1h
  • x 2 do 4

1

Rozgrzej piekarnik do 180ºC.

2

Na patelnię wlej oliwę z oliwek. Obrane i pokrojone bataty podsmaż z obu stron do miękkości. Zdejmij i połóż na ręczniku papierowym.

3

Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek.

4

Następnie wrzuć zieleninę i duś do miękkości. Przełóż na deskę do krojenia i drobno posiekaj.

5

Przełóż duszone warzywa do średniej miski.

6

Dodaj pozostałe składniki i zamieszaj.

7

Wyłóż przygotowaną okrągłą formę smażonymi batatami.

8

Wlej mieszaninę ze szpinakiem.

9

Włóż do w piekarnika i piecz przez 35 minut.

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • 4 bataty
  • 2 rozdrobnione ząbki czosnku
  • 1/2 pokrojonej cebuli
  • 125 g sera feta
  • 1/2 jogurtu naturalnego
  • 2 ubite jaja
  • 150 g świeżej zieleniny (kapusta, szpinak, rukola)
  • pieprz
  • sól

Korzyści

  • Celność
  • Moc
  • Siła
ZATWIERDZONE PRZEZ DIETETYKÓW FC BARCELONA ZATWIERDZONE PRZEZ DIETETYKÓW FC BARCELONA