Przepisy

Ryżowe kulki z kokosem, orzechami włoskimi i daktylami

  • Przekąska
  • 30'
  • x6

1

Namocz ryż przez 20 minut. Odsącz.

2

Zagotuj mleko owsiane z cynamonem i skórką z cytryny.

3

Wyjmij cynamon i skórkę cytryny.

4

Dodaj ryż.

5

Dodaj miód.

6

Gotuj przez około 20 minut. Odsącz.

7

Użyj miksera, aby zrobić pastę z orzechami, daktylami i miodem.

8

Uformuj małe kuleczki z orzechami, daktylami i miodową pastą.

9

Przykryj miksturę z daktylami ryżem, aby uzyskać większą kulkę.

10

Otocz w kokosie i pozostaw do ostygnięcia.

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 ½ szklanki mleka owsianego
  • 1 laska cynamonu
  • skórka z cytryny
  • 4 łyżki stołowe miodu
  • 8 daktyli
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • wiórki kokosowe do dekoracji
  • woda

Korzyści

  • Moc
  • Siła
  • Zwinność
ZATWIERDZONE PRZEZ DIETETYKÓW FC BARCELONA ZATWIERDZONE PRZEZ DIETETYKÓW FC BARCELONA